Klompen, koeien en kaas met gids Jan
Nederland bestaat voor een heel groot deel uit grasland, want door de ligging van de polders beneden zeeniveau en de hoge grondwaterstand kan alleen gras goed groeien.
Koeien eten dat gras en produceren melk, van die melk maken we kaas.
Bij het melken van koeien komen klompen goed van pas: ze zijn sterk, waterdicht en betaalbaar.
Daarom is Nederland bekend om koeien en kaas en klompen!
EXCURSIE Goudse heerlijkheden
We gaan naar Gouda, om verschillende kaassoorten te proeven bij de beste Kaaswinkel van Nederland en ons uit te laten leggen hoe kaas gemaakt wordt. Daarna gaan we op de zoete toer, Goudse stroopwafels proeven en maken in een workshop. Aansluitend bekijken we de Goudse Glazen, het beroemde gebrandschilderde glas in de Sint Jans Kerk.
- Kosten €55 pp, museum jaarkaart nvt
- Groepsgrootte 4-10 personen
- Duur van de excursie 4 uur
- Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebuik van het whisper systeem, kaasproeverij, goudsewafels workshop, entree Sint Jans Kerk
Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.