Ambacht met gids Jan

Bekende oude ambachten in Nederland zijn het vak van molenaar, smid, steenhouwer, glazenier, metselaar, meubelmaker en vele anderen. Een ander ambacht is  dat van diamantslijper. Tijdens een van onze excursies zoals naar de Zaanse Schans, de hard zacht wandeling in Delft of een bezoek aan een  diamantslijperij kunt u uw kennis over deze beroepen opfrissen. Op het videofilmpje krijgt u al vast een indruk van het steenhouwen.  In meerdere van onze excursies komen ambachten langs of staan ze centraal.

EXCURSIE Hard en Zacht in Delft

In Delft nemen we stoeppalen, straatkeien en gemetselde wanden mee in onze excursie waarin de tastzin centraal staat.

Tijdens deze excursie leren we dat steenhouwers oppervlaktes een naam geven, naar de slag met de beitel die ze toepassen. Metselwerk heeft ook namen gekregen, die passen bij het patroon dat zichtbaar is. In de Nieuwe en Oude kerk ‘betasten’ we de graven met onze voeten doordat we er overheen lopen.

In het Vermeer Centrum kijken we naar schilderijen uit de 17e eeuw, analyseren we de stoffen die we afgebeeld zien, en proberen we ons voor te stellen hoe die stof voelt op het lichaam.

  • Kosten Euro € 68  museumkaart geldig € 48
  • Groepsgrootte 4-10 personen
  • Duur van de excursie 3 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem, entree Nieuwe Kerk en Oude Kerk, entree Vermeer Centrum Prinsenhof, stadswandeling

EXCURSIE  Diamantslijpen

Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Voor sieraden waren de stenen uit India en Brazilië geliefd, de diamanthandel kwam echt op gang toen in de 19e eeuw in Zuid-Afrika mijnen werden geëxploiteerd. Het duurt vele uren voordat een ruwe steen is geslepen tot de schitterende diamant die wij begeren. We bezoeken een atelier om de vakmensen aan het werk te zien. Aansluitend kijken we  in het Rijksmuseum naar portretten van gegoede dames met hun kostbare sieraden.

  • Kosten op aanvraag 
  • Groepsgrootte 4-10 personen
  • Duur van de excursie 3 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik whisper systeem, entree Rijksmuseum, bezoek diamantair

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Meer weten?

Gebruik het contactformulier