Delfts Blauw met gids Jan

Bij het Blauw van Delft denken we direct aan blauw/wit aardewerk, de Hollandse versie van chinees porselein. Maar ook de Delftse schilder Vermeer gebruikte een tint blauw die hem beroemd maakte.

We gaan van allebei de herkomst van die kleur onderzoeken. Dat doen we tijdens een excursie in de stad Delft, waarbij de kleur blauw centraal staat.

In de video “het Blauw van Delft” legt gids Jan uit hoe u in Delft een blauwtje loopt.

Delft

Een van de mooiste en grootste marktpleinen van Nederland is in Delft te vinden. Delft was het decor van Koninklijke uitvaarten en trouwerijen. In de Nieuwe Kerk vindt u uitleg over koninklijke uitvaarten en een prachtige tentoonstelling over de Oranjes.

Op het marktplein ziet u aan de ene zijde de Nieuwe Kerk en aan de andere zijde het stadhuis in Hollandse Renaissance-stijl, gebouwd door Hendrik de Keizer.

Delft is rustig en rustiek, met grachten en oude geveltjes uit de 17e eeuw. De binnenstad is autoluw en dus ziet u er talloze fietsende studenten.

EXCURSIE Blauw van Delft

We beginnen met een stadswandeling door Delft, waarbij de geschiedenis van de stad uitgelegd wordt. De VOC kamer van Delft gaf de gelegenheid om Chinees blauw porselein naar Delft te halen, waar het later gekopieerd werd. We bezoeken een keramiek fabriek waar getoond wordt hoe Delfts Blauw gemaakt en beschilderd wordt.

Daarna maken we kennis met de schilder Vermeer en zijn kleuren blauw, in het Vermeer Centrum. Hier hangen op ware grootte kopieën van alle schilderijen die Vermeer gemaakt heeft. Daarop is zijn blauw in volle glorie te bewonderen.

  • Kosten zie prijstabel, museumkaart geldig
  • Groepsgrootte 2 personen
  • Duur van de excursie 2 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem, stadswandeling, bezoek aardewerk fabriek, bezoek Vermeer Centrum gaat helaas niet ivm Corona

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Wandelen Voor 30 pp

Met certified privé gids Jan en wandelen met 2 personen? Ja dat kan in Delft. Corona proof en nog betaalbaar ook. €30 per persoon voor 2 uur kennis vergaren

Inclusief een drankje op een bankje en een traktatie  Met gidsen bedoelen we echt gidsen door een certified privé gids. U hoort van alles van uw privé gids, wat u nog niet wist.

U krijgt een oortje en de gids heeft een microfoon

Meer weten?

Gebruik het contactformulier