Schilderkunst, architectuur en geschiedenis 

met gids Jan ervaart u er zoveel meer over

Kijken met Jans getrainde ogen noemen mijn gasten het wel eens. Hoe benader je een museumzaal vol schilderijen, wat zeg je van een gebouw. Waar moet je naar kijken en vooral ook niet kijken. Jan laat u het allemaal meemaken en ondergaan. Komt die 5 jaar akademie opleiding in de beeldende vakken en jarenlange lesgeef ervaring in de kunsten toch nog goed van pas. Allemaal kennis die Jan met u wil delen.

We kunnen klassieke schilderkunst met u gaan bekijken in het Rijksmuseum of het Mauritshuis. Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Heda’s dat is geen straf. Maar even zogoed kunnen we met u Van Gogh’s of Mondriaans gaan bekijken of kijken naar werken van de Stijlgroep in het Van Gogh museum, het Kroller Muller of het Kunst Museum in Den Haag. Het is altijd boeiend en leerzaam om met een getraind oog de werken te bekijken dan ziet u zoveel meer.

Jan Vijftigschild kan voor uw gasten professionele kunstrondleidingen verzorgen in het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Het Kroller Muller, Het Mauritshuis en vele andere musea.

Architectuur wandelingen in Rotterdam en Den Haag

Planning en bouwkunst zit in de Nederlanders in het bloed. Door de veroveringen van land op het water wordt er altijd gebouwd en gaat er veel planning aan vooraf. Zeer bijzondere architectuur oftewel bouwkunst is in Nederland te bewonderen. Nederland is een klein compact land en meerdere locaties zijn gemakkelijk op 1 dag te bezoeken. Architectuur wordt met een gids Jan van Tourist Guide Holland een echte belevenis. Waardoor u meer bewondering voor de bouwkunst in uw eigen land zult krijgen.

Rondleidingen rond de vaderlandse geschiedenis

Historisch is Nederland interessant als eerste republiek in de wereld. Een republiek waar de rijke kooplieden aan de macht waren. De regerende prinsen waren ondergeschikt gemaakt aan de burgemeesters van de stad met name Amsterdam.

In diverse steden onder andere Den Haag, Amsterdam maar ook Delft, Leiden en Dordrecht komt de vaderlandse geschiedenis nadrukkelijk in onze rondleidingen en wandelingen terug.

We hebben een wisper systeem aangeschaft. Met deze ontvanger kunt u alles goed kunt horen en tevens voldoende afstand van elkaar bewaren.  Zodat u vooral niet gehinderd wordt in uw kijken en beleving.

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak via de contactbutten met Jan van Tourist Guide Holland.

Vragen?

Heeft u vragen mail via “contact” en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Menu