Gouden Eeuw en VOC

met een Gids van Tourist Guide Holland 

U komt zoveel meer te weten. 

De Gouden Eeuw

Dit is de 17e eeuw. Gouden Eeuw de eeuw van de kooplieden en de eerste republiek in de wereld: “Holland”. Amsterdam, Holland een plek waar de kooplieden aan de macht waren en alles bepaalden. De Prins van Oranje was er alleen nog maar, omdat de rest van de wereld het concept republiek nog niet ontdekt had.

Prins van Oranje versus kooplieden

Een prins die ondergeschikt was aan de 400 rijke families die Amsterdam in de Gouden Eeuw bestierden. Waaruit de 4 burgemeesters voortkwamen die de stad elk jaar aanstelde. Met grootheden als De Bickers, De De Graeffs en vele anderen. Hun portretten hangen nu in het Rijksmuseum.

Rijke Kooplieden

Rijk werden ze die Hollandse kooplieden in de Gouden Eeuw. Ze vonden de eerste multinational uit de Verenigde Oost Indische Compagnie (de VOC) Ze legden ook gezamenlijk geld in om polders droog te leggen.

De grachtengordel werd gebouwd in Amsterdam en het Paleis op de Dam als grootste Stadhuis ter wereld verrees er in 1648 midden in de Gouden Eeuw

VOC schepen

De Voc schepen reisden over de hele wereld en brachten goud, zilver, specerijen, zijde, hout, mineralen, koffieplanten en nog duizenden andere producten mee terug naar Amsterdam en naar de andere Hollandse en Zeeuwse havensteden.

In de Tourist Guide Holland VOC- en Gouden Eeuwwandelingen laten we het u allemaal zien, horen, ruiken en proeven op verschillende plaatsen in Nederland.
Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland.
Via de button kosten, kunt u zien wat onze tarieven en leveringsvoorwaarden zijn.

Vragen / Boeken

Heeft u vrgen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem contact met ons op

Menu