MAURITSHUIS

Mauritshuis,  Kunst tour met gids Jan van Tourist Guide Holland

Wat zijn de musea met de grootste “Gouden Eeuw” collecties?

Dat zijn op zeker het Rijks Museum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag.

Het Mauritshuis, Kunst Tour met gids

Het voormalige woonhuis van Johan van Nassau Siegen in Den Haag is nu het Mauritshuis. Een klein overzichtelijk museum dat een juwelendoos wordt genoemd. De collectie van het Mauritshuis is na het Rijksmuseum de 2e collectie van de Gouden Eeuw in het land.

Vermeer

Van Vermeer zijn het Meisje met de Parel en Gezicht op Delft er te bewonderen. Het s Meisje met de Parel is een tronie, een fantasie gezicht van een jong meisje. Wie het is, is niet bekend. Gezicht op Delft is een van de beroemdste stadsgezichten van uit de Gouden Eeuw. De Franse schrijver Proust liet zijn hoofdpersoon voor het schilderij sterven in zijn boek La recherche du Temps perdu, zó mooi vond hij het.

Rembrandt

Van Rembrandt is het groepsportret de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp in het Mauritshuis te bewonderen. Rembrandt schilderde de chirurgen in actie en ze kijken allemaal naar andere dingen. Op het schilderij zie je een verbluffend staaltje levensechte dynamiek. Daarnaast zijn er nog een paar andere Rembrandts en een zelfportret van de meester zelf te vinden.

Ook zijn er belangrijke werken van andere schilders te vinden, zoals De Stier van Paulus Potter en werken van Rubens, Fabritius Puttertje, Jan Steen, Coorte, Frans Hals en meer.

Tourist Guide Holland mag in het Mauritshuis gidsen en verzorgt ook een lezingen aanbod van Vermeer en Rembrandt voor u.
Wilt u meer weten over Museum Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen

Vragen, wilt u een gids of een tour boeken neem “contact” met ons op

Menu