MAURITSHUIS

Mauritshuis met gids Jan van Tourist Guide Holland

Naast het Rijks Museum in Amsterdam heeft het Mauritshuis in Den Haag de grootste schilderijen collectie uit de 17e eeuw . Werkelijk een top collectie prachtig tentoongesteld op een klassieke manier in het voormalig woonhuis van Johan van Nassau Siegen.

Mauritshuis rondleiding met gids

Het voormalige woonhuis van Johan van Nassau Siegen in Den Haag is nu het Mauritshuis. Een klein overzichtelijk museum dat een juwelendoos wordt genoemd. De collectie van het Mauritshuis is na het Rijksmuseum de 2e collectie van de Gouden Eeuw in het land.

Vermeer rondleiding met gids

Van Vermeer zijn het Meisje met de Parel en Gezicht op Delft er te bewonderen. Het Meisje met de Parel is een tronie, een fantasie gezicht van een jong meisje. Wie het is, is niet bekend. Gezicht op Delft is een van de beroemdste stadsgezichten van uit de Gouden Eeuw. De Franse schrijver Proust liet zijn hoofdpersoon voor het schilderij sterven in zijn boek La recherche du Temps perdu, zó mooi vond hij het.

Rembrandt rondleiding met gids

Van Rembrandt is het groepsportret de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp in het Mauritshuis te bewonderen. Rembrandt schilderde de chirurgen in actie en ze kijken allemaal naar andere dingen. Op het schilderij zie je een verbluffend staaltje levensechte dynamiek. Daarnaast zijn er nog een paar andere Rembrandts en een zelfportret van de meester zelf te vinden.

Van andere schilders is er ook werk te vinden, zoals De Stier van Paulus Potter en werken van Rubens, Fabritius Puttertje, Jan Steen, Coorte, Frans Hals en meer.

Tourist Guide Holland mag in het Mauritshuis gidsen en verzorgt ook een lezingen aanbod van Vermeer en Rembrandt voor u.
Wilt u meer weten over Museum Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .

Vragen

Vragen, wilt u een rondleiding boeken neem “contact” met ons op

Menu