RIJKSMUSEUM

Rijksmuseum, Kunst tour met gids Jan van Tourist Guide Holland

Wat zijn de musea met de grootste “Gouden Eeuw” collecties?

Dat zijn op zeker het Rijks Museum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag.

Het Rijksmuseum, Kunst Tour met gids

Het Rijksmuseum is voorzien van een prachtige, gerestaureerde 19e-eeuwse omgeving. U treft er de vele topwerken aan die Nederland rijk is, met name uit de Gouden Eeuw maar zeker ook uit andere periodes.

Meer dan een miljoen stukken over een groot aantal zalen verdeeld. Tijdens de rondleiding door uw Tourist Guide Holland gids over de ere galerij hoort u wat deze werken zo bijzonder maakt. Door de uitleg van uw gids wordt het u duidelijk dat de zichtbare werkelijkheid door al deze schilders helemaal naar hun eigen hand is gezet.

Rembrandt

Het beroemdste schilderij van Rembrandt de Nachtwacht vinden we midden in de ere galerij. Daarnaast zijn er van Rembrandt ook nog het Joodse Bruidje en de Staalmeesters te bewonderen. Verderop in de andere zaal hangen het portret van Johannes Wtenbogaert , Maria Trip en diverse zelfportretten van Rembrandt. Deze zijn allemaal even bijzonder en virtuoos geschilderd.

Vermeer

Naast vele andere beroemde schilders als Frans Hals en Rembrrandt hangen er 4 Vermeers in het Rijksmuseum, waarvan Het Melkmeisje en Het Straatje het beroemdste zijn.

Het museum is elke dag open van 9.00 tot 18.00. Tourist Guide Holland biedt een kunst tour met gids in het Rijksmuseum aan. U ziet met een gids zoveel meer.

Tourist Guide Holland mag in het Rijksmuseum gidsen en verzorgt ook een lezingen aanbod van Vermeer en Rembrandt voor u.
Wilt u meer weten over Museum Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen? Boeken

Wilt u Informatie? Een Gids of Tour boeken? Neem dan contact met ons op

Menu