VAN GOGH MUSEUM

Van Gogh Museum rondleiding met gids Jan Vijftigschild van Tourist Guide Holland.

In deze rondleiding in het Van Gogh Museum hoort en ziet u van alles over Van Gogh en wat zijn werk zo bijzonder maakt. Daarbij hoort u ook hoe Van Gogh reageerde op werken uit het Rijksmuseum die hij gezien heeft. En waarvan hij schilderkunstige oplossingen zeer waardeerde als schilder. Hoe deed Frans Hals dat was een van de onbeantwoorde vragen.

Tijdens zijn korte leven heeft Van Gogh maar een enkel werk verkocht. Zijn hele leven werd hij onderhouden door zijn broer Theo.

De Collectie

De collectie is daarom vrijwel compleet in de familie Van Gogh gebleven. Na de dood van Theo werd de collectie bij elkaar gehouden door Jo Van Gogh Bongers, de vrouw van Theo. Daarna ging dat over op de zoon Vincent van Theo.  Deze vormde een Van Gogh stichting  en uiteindelijk is de collectie verkocht aan de Staat voor 15 Miljoen Euro.  Bij de Van Gogh collectie behoorde ook de brieven die Vincent van Gogh aan zijn broer Theo heeft geschreven en ook nog honderden tekeningen.

De familie had wel een voorwaarde. Er moest een Van Gogh Museum komen. In de 70 tiger jaren werd verondersteld dat het Van Gogh Museum wel 350.000 bezoekers per jaar zou kunnen trekken. Inmiddels komen er 1,3 miljoen bezoekers per jaar naar het Van Gogh Museum.

Leven

Van Gogh leefde van 1853 tot zijn dood in 1890 grotendeels in Frankrijk. Hij is met schilderen begonnen in Nunen in Brabant, via De Bourinage, Engeland en Antwerpen is hij in Parijs aangekomen om te schilderen. Uiteindelijk is hij neergestreken in het dorp Auvers sur Oise waar hij ook begraven is. Later is zijn broer Theo naast hem begraven.

Lezing en rondleiding

Tourist Guide Holland stelt met plezier een Van Gogh lezing en een rondleiding voor u samen. Dat doen we hoofdzakelijk voor groepen. Maar als u bereid bent de gidsen fee te betalen kan dat ook een prive tour zijn.

Via de button kosten kunt u zien wat onze tarieven zijn. Daar komen de entree tarieven van het museum nog bij veelal is dat gratis met een museum jaarkaart.
Wilt u meer weten of een Van Gogh tour maken? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland.
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Vragen/ boeken

Heeft u Vragen? Wilt u een gids of een tour boeken? Neem dan “contact” met ons op

Menu