Van Gogh museum of Kroller Muller met gids Jan

In zowel het van Gogh Museum als het Kroller Muller zijn uiteraard een groot aantal van Goghs te bewonderen. Het Nachtcafee en brug bij Arles ziet u in het Kroller Muller naast een prachtige beelden tuin die ook de moeite waard is. De video geeft een indruk

Tijdens de rondleiding in het Van Gogh Museum ontdekt u van alles over Vincent Van Gogh en wat zijn werk zo bijzonder maakt. U hoort hoe Van Gogh reageerde op werken uit het Rijksmuseum en waar hij over gecorrespondeerd heeft met zijn broer Theo. Hij waardeerde de schilderkunstige oplossingen van collega schilders en leerde ervan.

Brieven en schilderijen

Tijdens zijn korte leven heeft Van Gogh maar een enkel werk verkocht. Zijn hele leven werd hij onderhouden door zijn broer Theo. De collectie is daarom jarenlang vrijwel compleet in de familie Van Gogh gebleven, maar uiteindelijk  verkocht aan de staat voor 15 miljoen Euro. De Van Gogh collectie omvat ook de vele brieven die Vincent van Gogh aan zijn broer Theo schreef en honderden tekeningen. Johanna Bonger de vrouw van Theo zorgde ervoor dat de collectie bekend werd.

De familie Van Gogh stelde één voorwaarde bij de verkoop van de schilderijen aan de staat : er moest een Van Gogh Museum komen. Ten tijde van de opening werd verondersteld dat het Van Gogh Museum 350.000 bezoekers per jaar zou trekken. Inmiddels komen er 1,3 miljoen bezoekers per jaar van over de hele wereld naar het Van Gogh Museum!

Leven in Frankrijk

Vincent Van Gogh leefde van 1853 tot zijn dood in 1890 grotendeels in Frankrijk. Hij is met schilderen begonnen in Nuenen in Brabant, en hij verbleef kort in de Bourinage, in Engeland, in Antwerpen en in Parijs. Uiteindelijk is hij neergestreken in het dorp Auvers sur Oise, waar hij ook zijn laatste rustplaats heeft gevonden. Zijn broer Theo is naast hem begraven.

Excursie kijken met de ogen van Vincent van Gogh

Tijdens het bekijken van werk van deze kunstenaar in het Van Gogh museum in Amsterdam kunt u zien en beleven wat de kunstenaar voor ogen had toen hij zijn werken maakte. Jan vertelt over de theorie van de kleurenleer en hoe Van Gogh daar uitgebreid studie naar deed en erover schreef in zijn brieven.

Het Kroller Muller kunnen we ook bezoeken met u. Dat is wat duurder omdat daar de entree van Park de Hoge Veluwe bij komt. En dat is een dagexcursie wat ook van invloed is op de prijs. Prijs op aanvraag

  • Kosten €49 pp met museum jaarkaart €29 pp Kroller Muller op aanvraag
  • Groepsgrootte 4-10 personen
  • Duur van de excursie 2 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem, entree museum, consumptie

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Excursie Prijzen

  • Excursie Kijken met de ogen van Van Gogh: €49 pp
  • Kijken met de ogen van Van Gogh met museum jaarkaart: €29 pp

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

Gebruik het contactformulier