Koningshuis

Wat is de Nederlandse Staatsvorm?

Nederland is een constitutionele monarchie. Dat wil zeggen dat er een Koning uit het huis van Oranje aan het hoofd van het land staat. Het land wordt geregeerd door de regering en het Parlement.

Koning Willem-Alexander,

leest 1 keer per jaar op de 3e dinsdag in september de troonrede voor. Daarin geeft de regering uitleg over de regeringsplannen van dat jaar. Sinds 1813 hebben we koningen en koninginnen daarvoor slechts prinsen.

De Koning woont met de Koningin in Den Haag.

Het woonpaleis is Huis ten Bosch, het werkpaleis is Paleis Noordeinde en er zijn in Den Haag nog andere paleizen te zien. Paleizen die nu een andere functie hebben gekregen. In Den Haag is door Tourist Guide Holland een royal tour te verzorgen. Tijdens die tour komt u langs deze paleizen, Huis ten Bosch is alleen per fiets of wandelend te bezoeken. Noordeinde kan wandelend, per fiets of bus aangedaan worden.

De Nederlandse vlag is?

Rood wit en blauw en op verjaardagen van het koningshuis voorzien van een oranje wimpel.

Het Nationale volkslied is?

Het Wilhelmus, daarin zingen we over de Koning uit Hispanje en daarmee is uit te leggen hoe die republiek Hollandia tot stand kwam.

Tourist Guide Holland biedt in Den Haag een Royal Tour aan.

Het Koningshuis is in Den Haag markant  aanwezig,  met de paleizen en door de verbondenheid met het parlement.  Door Tourist Guide Holland is voor u een Royal Tour te verzorgen waarin  alle belangrijke bezienswaardigheden worden aangedaan.

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland voor een Royal Tour.

Via de button kosten kunt u zien welke voorwaarden wij hanteren en wat een en ander kost
Wilt u meer weten over de Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen / Boeken

heeft u vragen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem “contact” met ons op

Menu