Molens met gids Jan

Nederland Molenland daar staat het om bekend

Nederland is bekend vanwege zijn vele molens dat klopt. De molen zelf is uitgevonden in de Arabische wereld. Overigens net als de tulp trouwens, die komt ook daar vandaan. Er zijn in Nederland nog 1045 windmolens over van de 10.000 die er ooit eens waren. De helft van de windmolens werd vanwege de strijd tegen het water gebruikt. De andere helft voor het malen van wat er te malen was. Maar ook voor het zagen van hout. Alles van krijt tot boomstammen nam de windmolen onderhanden.

Zaanse Schans

HET molengebied in Nederland waar er zeker 10 te zien zijn is de Zaanse Schans. Allemaal molens zijn dat met een industrieel doel zoals hout zagen en mineralen malen.

Tourist Guide Holland laat het u allemaal meemaken, horen, ruiken en beleven.

Kinderdijk strijd tegen het water

Een andere molenplek in Nederland is Kinderdijk. Dat is de plek waar 19 molens voor het wegpompen van water gebruikt werden. Daar is het hele “waterverhaal” te vertellen is door gids Jan van Tourist Guide Holland. Bij waterland leest u meer over het fenomeen van de strijd tegen het water.

Molen rondleiding Schermerhorn

Hoe een polder drooggemalen werd laat in men met de Schermerhorn molens zien. De museummolen is te bezoeken. Deze molen is onderdeel van een viertal klassieke poldermolens  die daar nog bestaan. Oorspronkelijk was er een veel groter aantal molens voor nodig om de Schermer droog te malen. Deze vier zijn er van overgebleven, die van de Beemster helaas niet meer. Het bijzondere van de Schermermolens is het gebruik van vijzels om het water op te pompen. In Kinderdijk doet men dat met waterraderen.

Wilt u meer weten over de Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .

Vragen? Boeken

heeft u vragen? Wilt u een gids of een tour boeken? Neem “contact” met ons op

Menu