Molens met gids Jan

Waarom noemt men Nederland Molenland?

Nederland is bekend vanwege zijn vele molens dat klopt. De molen zelf is uitgevonden in de Arabische wereld. Overigens net als de tulp trouwens die komt ook daar vandaan. Er zijn in Nederland nog 1045 windmolens van de 10.000 die er ooit eens waren. De helft van de windmolens werd vanwege de strijd tegen het water gebruikt. De andere helft voor het malen van wat er te malen was of voor het zagen van hout. Alles van krijt tot boomstammen nam de windmolen onderhanden.

Zaanse Schans

is HET molengebied waar er zeker 10 te zien zijn, allemaal met een industrieel doel zoals hout zagen en mineralen malen.

Tourist Guide Holland laat het u allemaal meemaken, horen, ruiken en beleven.

Kinderdijk strijd tegen het water

is de plek waar 19 molens voor het wegpompen van water gebruikt werden en waar het hele “waterverhaal” te vertellen is door de deskundige gids Jan van Tourist Guide Holland. Bij waterland leest u meer over het fenomeen van de strijd tegen het water.

Schermerhorn hoe een polder drooggemalen werd

In Schermerhorn is de museummolen te bezoeken onderdeel van een vier tal molens die nog bestaan. Oorspronkelijk van een veel groter aantal molens die gebruikt werden net als bij de Beemster om in dit geval de Schermer droog te malen. In de Schermer molen gebruikt men een vijzel in tegenstelling tot Kinderdijk waar het met waterraderen gedaan werd.

Via de button kosten kunt u zien welke voorwaarden wij hanteren en wat een en ander kost
Wilt u meer weten over de Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen? Boeken

heeft u vragen? Wilt u een gids of een tour boeken? Neem “contact” met ons op

Menu