Waterland met Gids Jan

Waarom noemt men Nederland Waterland?

Dat komt omdat een derde van het land uit water bestaat, sterker nog onder water staat. Met de grote rivieren is de waterafvoer geregeld. Die rivieren worden ook voor transport per schip van allerhande zaken gebruikt. Het water wordt dus ook benut. Nederland ligt aan zee en heeft 200 dagen per jaar te maken met regenbuien. Kortom aan water geen gebrek.

Door het land zijn er prachtige boottochten te maken over een uitgestrekt net van waterwegen. Veel is te bevaren of te bezeilen. Skutsjesielen zijn zeilwedstrijden met skûtsjes een authentieke Friese zeilboot waarbij elke van de 11 steden in Friesland er een heeft. Skutsjesielen is een Friese Nationale sport.

Bruggen kunnen open

Bruggen kunnen vaak open om schepen te laten passeren. Overal kruisen wegen het water en kan men het oversteken per brug of met kleine voetveren of grote ponten. Tourist Guide Holland kan zelfs openbaar vervoer per waterbus in verschillende steden inpassen in een dagtocht.

Uw Tourist Guide Holland gids laat u het Nederlandse Waterland allemaal zien en beleven. En biedt dagtochten aan waarin het vervoer over water centraal staat, vaar tochten dus.

Of het nu om een prachtige fietstocht, een boottocht of stadswandeling gaat, het is fantastisch om Nederland vanaf het water mee te beleven.

Soms worden Nederlanders en vooral Rotterdammers een beetje gek als het over schepen gaat. Friezen kunnen er ook wat van met hun skutsjesielen.

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak voor een guided tour met Tourist Guide Holland

Tourist Guide Holland mag op diverse locaties gidsen en verzorgt ook een lezingen aanbod
Via de button kosten kunt u zien welke voorwaarden wij hanteren en wat een en ander kost
Wilt u meer weten over de Rondleidingen? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holland .
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen / Boeken

Heeft u vragen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem “contact” met ons op

Menu