Steden in Nederland

Er zijn veel steden in Nederland.

Nederland heeft een veelvoud aan beeldschone steden en stadjes. U bezoekt een deel ervan onder leiding van gids Jan.  Naast de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn er nog vele steden en stadjes die allemaal hun eigen charme hebben. De meeste mensen in Nederland wonen vlakbij een dorp of in een stad. Het land is sterk verstedelijkt in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk.

Wat is de grootste stad van Nederland?

Dat is Amsterdam met 900.000 inwoners. Als tweede Rotterdam met 650.000 inwoners en tot slot Den Haag met 500.000 inwoners. Den Haag is de regeringsstad, Rotterdam de havenstad en Amsterdam de hoofdstad.

Hoe groot zijn de meeste steden?

Steden van om en nabij de 100.000 inwoners zijn het meest gangbaar zoals Haarlem, Delft, Dordrecht, Alkmaar, Middelburg en Breda en vele anderen. Steden met prachtige historische binnensteden, goed te belopen en nog zeer authentiek.

Welke steden hebben een eigen bijzondere geschiedenis?

Nijmegen Arnhem vanuit de Tweede Wereldoorlog. En Nijmegen nog vanwege de Romeinen en Karel de Grote. Utrecht vanwege de Middeleeuwen. Zwolle, Kampen, Deventer, Zutphen, Groningen, Veere Middelburg in Zeeland en de Friese stadjes zijn slechts een paar van de vele voorbeelden die Nederland rijk is.

In elke stad is door Tourist Guide Holland een aanbod te verzorgen, zoals een stadswandeling, fietstocht of boot of bustour.
Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met Tourist Guide Holand voor een stadswandeling of bustour in of naar een van die steden

Vragen / Boeken

Heeft u vragen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem contact met ons op.

Menu