Stadswandeling Delft met gids Jan

In Delluft koop je alles voor de helluft

Bij Delfts Blauw denken we direct aan blauw/wit aardewerk, de Hollandse versie van chinees porselein. De Delftse schilder Vermeer gebruikte mineralen in zijn verf om een tint blauw te maken die hem beroemd maakte.

In de video het Blauw van Delft legt gids jan uit hoe je in Delft een blauwtje loopt.

Een van de mooiste en grootste marktpleinen van Nederland is in Delft te vinden. In de Nieuwe Kerk krijgt u uitleg over koninklijke uitvaarten en trouwerijen, het praalgraf van Willen van Oranje en een prachtige tentoonstelling over de Oranjes.

Op het marktplein ziet u aan de ene zijde de Nieuwe Kerk en aan de andere zijde het stadhuis in Hollandse Renaissance-stijl, gebouwd door Hendrik de Keizer.

Delft is rustig en rustiek, met grachten en oude geveltjes uit de 17e eeuw. De binnenstad is autoluw en dus ziet u er talloze fietsende studenten.

Wij werken met een whisper set, voor de gids een microfoon en per deelnemer een oortje. Zo zijn 1,5 meter afstand en verstaanbaarheid gegarandeerd.

EXCURSIE Delfts Blauw

We beginnen met een stadswandeling door Delft, waarbij de geschiedenis van de stad uitgelegd wordt. De VOC kamer van Delft gaf de gelegenheid om Chinees blauw porselein naar Delft te halen, waar het later gekopieerd werd. We bezoeken een keramiek fabriek waar getoond wordt hoe Delfts Blauw gemaakt en beschilderd wordt.

Daarna maken we kennis met de schilder Vermeer en zijn kleuren blauw, in het Vermeer Centrum. Hier hangen op ware grootte kopieën van alle schilderijen die Vermeer gemaakt heeft. Daarop is zijn blauw in volle glorie te bewonderen. We sluiten ons bezoek af op een terras op het prachtige marktplein van Delft.

  • Kosten € 55 pp
  • Groepsgrootte 4- 10 personen
  • Prive VIP gids 2 personen € 90 pp
  • Duur van de excursie 2 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem, stadswandeling (een klissie lopen),

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

 

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

gebruik het contactformulier