Den Haag stadswandelingen, museumbezoek en fietstochten met Jan

Den Haag is onze standplaats en heeft daarom een eigen site www.elisabeths.nl en het uitgebreidste aanbod

Den Haag, hofstad, residentie maar geen hoofdstad

Den Haag was ooit de hoofdstad van Nederland. Napoleon heeft in de 19e eeuw beslist dat Amsterdam hoofdstad werd, daarna heeft men het gewoon zo gelaten. Maar alle ambassades, regering en koningshuis zijn in Den Haag gebleven en daar is men in de residentie maar wat trots op.

Den Haag heeft eigenlijk alles wat een stad aantrekkelijk maakt. Een regeringscentrum een parlament, ambassades, internationale organisaties, paleizen, een residerend koningshuis, fraaie architectuur en  boven alles natuurlijk zee en strand vlak bij, maar ook bossen en dat wist u waarschijnlijk niet. Het verschil tussen Hagenaars en Hagenezen. Gids Jan legt het u allemaal uit.

Op de bijbevoegde video’s  vindt u vast wat inspiratie wat u allemaal in Den Haag kunt doen en dat is heel wat natuurlijk.
Op onze site www.elisabeths.nl vindt u de Haagse thema wandelingen, fietstochten en museumbezoek
Enkele van onze activiteiten met een doorlink naar de site www.elisabeths.nl

*Jugendstil,Jugendstil de Duitse naam, Art Nouveau de Franse. Gids Jan legt u het aan het veelvoud van Jugendstil panden in Den Haag allemaal uit in een boeiende stadswandeling

*Koninklijk,Beatrix en daarmee het koningshuis kwam pas in 1980 weer geheel in Den Haag wonen. Gids Jan vertelt u hoe dat zit en zat met al die vorsten van het huis van Oranje.

*Historisch,Johan de Witt, Johan van Oldenbarneveld, het groene zooitje. De uitdrukking je maakt er een zooitje van komt daar vandaan. U hoort het meer van tijdens de wandeling met gids Jan

*Hofjes,Den Haag is de hofstad , omdat het behalve de hofhouding talloze hofjes binnen haar grenzen heeft. Met gids Jan gaat u dat allemaal ontdekken.

*Recht en vrede.Het internationale Hof van Justitie, het internationale Crime coart, de Hoge Raad, talloze organisaties die met recht en ook met vrede te maken hebben, resideren in Den Haag. Ze komen allemaal langs tijdens onze tocht met gids Jan langs deze organisaties en u hoort wat ze doen en waar ze mee bezig zijn.

Zowel  Haagse stadswandelingen als Haagse fietstochten vindt u in ons Haagse aanbod op de site www.elisabeths.nl 

Vragen / Boeken

Heeft u vragen of wilt u Boeken? Neem contact met ons op.

Menu