Dordrecht stadswandeling en boottocht met Gids Jan

Dordrecht is onze oudste havenstad met een roemruchte geschiedenis. Dordrechtenaren hebben het niet over Dordrecht maar over Dort. Hier wordt uitgelegd waar dat vandaan komt.

Stadswandeling in Dort met eventueel een boottocht

We bieden naast een stadswandeling waar de historie van Dort aangeboden wordt ook de mogelijkheid van een boottocht. Dat moet op die dag wel aangevraagd worden. Een stadswandeling kan altijd natuurlijk .

Stadswandeling “De eeuwige strijd met het water”

Wat die havens van Dordrecht ook bijzonder maken is dat er sprake is van een getijdeverschil van wel een meter. Dat wordt veroorzaakt doordat Dordrecht aan een rivier ligt. Die rivier staat zestig kilometer verderop in open verbinding met de zee. Dort wordt het genoemd door de Dortenaren. De stad Dordrecht bevat ook een groot aantal monumenten. De stad Dordrecht dankt zijn roemruchte geschiedenis van haven aan het stapelrecht voor wijn dat het eens bezat. Tijdens onze stadswandeling met gids die is te combineren met een boottocht door de havens van Dordrecht, komt u veel meer over dat verleden te weten. De stad gaat dan echt leven.

Stadswandeling “het ontstaan van de Republiek der Nederlanden”

Dordrecht is ook belangrijk geweest bij  de vorming van Holland als republiek. De eerste bijeenkomst van de Staten Generaal de verzamelde Hollandse steden is er gehouden. En ook niet onbelangrijk de gebroeders de Witt kwamen uit Dordrecht. Dordrecht was immers de oudste haven van Nederland en bezat daardoor het eerste recht om Raadspensionarissen te leveren.

Stadswandeling “De Dortse Synode”

En voor het Protestantse geloof heeft Dordrecht ook een grote betekenis gehad. De strijd of men wel of niet voortbestemd was werd er uitgevochten. En de eerste statenbijbel zag het licht in Dordrecht. in onze wandeling “De Dortse synode”vertellen we er nog veel meer over.

Vragen / Boeken

Heeft u vragen? Wilt u een stadswandeling of museumbezoek boeken? Neem “contact” met ons op

Menu