Stadswandeling Dordrecht met Gids Jan

Nederlands oudste havenstad Dordrecht ligt op het punt waar drie rivieren, de Noord, de Oude Maas en de Merwede, samenkomen. Het oude centrum van Dordrecht ligt geheel op een eiland, omgeven door binnenhavens.

Wij werken met een whisper set, voor de gids een microfoon en per deelnemer een oortje. Zo zijn 1,5 meter afstand en verstaanbaarheid gegarandeerd.

“Hoe dichter bij Dordt hoe rotter ‘t wordt, maar ben je d’r eenmaal in, dan heb ie het best naar je zin”.

De verklaring voor deze uitdrukking is te vinden de scheepvaart. In de 19e eeuw werden de waterwegen door verzanding steeds slechter bevaarbaar naarmate men dichter bij Dordrecht kwam. Hierdoor liepen de schippers het risico dat hun schip vast zou lopen. Wat die havens bijzonder maakt is een getijdenverschil van wel 1 meter. Dit wordt veroorzaakt doordat Dordrecht aan een rivier ligt die zestig kilometer verderop in open verbinding staat met de zee. De stad is historisch interessant, u hoort over het ontstaan van de haven met stapelrecht voor wijn in de 15e en 16e eeuw.

EXCURSIE Rotterdam & Dordrecht van nieuw naar oud

We maken een boottocht over het water dat de grote haven van Rotterdam en de oude haven van Dordrecht met elkaar verbindt. We beginnen met een korte wandeling in Rotterdam langs de Erasmusbrug en de Veerhaven. Daarna gaan we over de Oude Maas per fast ferry naar Dordrecht, een tochtje van circa een uur. We maken een stadswandeling door het oude centrum van Dordrecht en nemen pauze met uitzicht op het drie-rivieren-punt.

  • Kosten € 60 pp
  • Groepsgrootte vanaf 4 personen
  • Met privegids voor 2 personen € 100 pp
  • Duur van de excursie 3 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem, retourticket voor ferry, stadswandeling

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

Gebruik het contactformulier.