Haarlem stadswandeling met gids Jan

In Haarlem staat het zintuig horen centraal met het

Muller orgel in de Bavo, bespeeld door Handel en Mozart

Met horen hebben we het over het Muller orgel in de Bavo in Haarlem. Een van de beroemdste orgels dat de wereld rijk is. Beeldschoon Haarlem, hoofdstad van de provincie Noord Holland met iets meer als 100.000 inwoners. Schitterend gelegen aan het Spaarne met veel hofjes. De prachtige Bavo-kerk met het wereld beroemde Muller orgel vindt u op het marktplein. Het orgel werd spoedig na zijn voltooiing een toeristische attractie van internationale allure en is dat nog steeds. Het werd bespeeld door G.F. Händel in 1740 en ’50, die er speciaal voor omreisde, en in 1766 door de toen 10-jarige Mozart. Op het marktplein vind u ook een Waag, een vleeshuis. Verder is de oude binnenstad ook het bekijken waard. Aan het marktplein ligt ook het Corrie ten Boom huis. Onderduikers vonden er een huis bij deze verzetsvrouw uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de stadswandeling met gids door Haarlem hoort u er veel meer over.

Haarlem prachtige oude stad

Met de Bavo, een mooi marktplein een indrukwekkend Vleeshuis, Stadhuis en een veelheid aan hofjes en mooie musea is Haarlem meer dan het bekijken waard

Frans Hals Museum, Teylersmuseum

Het beroemde Frans Hals Museum en het oudste museum van Nederland het Teylersmuseum zijn in Haarlem te vinden. Een Frans Hals rondleiding met gids behoort tot de mogelijkheden van Tourist Guide Holland. Haarlem heeft ook een levendige  binnenstad met leuke winkeltjes. Ooit won het de jaarlijkse prijs beste winkelstad van Nederland.

Een Stadswandeling in Haarlem met gids is door Tourist Guide Holland te organiseren, gecombineerd met een bezoek aan het Frans Hals museum of het Teylers Museum

In elke genoemde stad kan Tourist Guide Holland een stadstour met gids voor u organiseren, of andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een orgelconcert.

Wilt u meer weten of een Stadswandeling met gids in Haarlem maken? Neem dan contact op met Tourist Guide Holland.
Via de button kosten kunt u lezen wat onze tarieven zijn. Vervoer en entrees zijn niet inbegrepen.
Heeft u vragen mail via “contact”  en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Vragen/ Boeken

Heeft u vragen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem contact met ons op

Menu