Stadswandeling Haarlem en Frans Hals met gids Jan

Het werkt als Haarlemmerolie = Een middel dat overal voor te gebruiken is. Het bestond al in de 17e eeuw en is naar geheim recept samengesteld door schoolmeester Claes Tilly. Hij verkocht het in een klein flesje als medicijn tegen alle kwalen.

Wij werken met een whisper set, voor de gids een microfoon en per deelnemer een oortje. Zo zijn 1,5 meter afstand en verstaanbaarheid gegarandeerd.

Haarlem

Haarlem, de Hoofdstad van Noord-Holland is altijd een rijke stad geweest en dat is te zien aan de grote St. Bavo kerk. Het Muller orgel in de St.Bavo kerk in Haarlem is een van de beroemdste orgels ter wereld. Het orgel werd al snel na de voltooiing een toeristische attractie van internationale allure en is dat nog steeds. Het werd bespeeld door Händel en de 10-jarige Mozart.

Frans Hals Museum

Het beroemde Frans Hals museum in het historische oude mannenhuis beschikt over een prachtige collectie schilderijen, met als hoogtepunt natuurlijk de schuttersstukken van Frans Hals.

Teylers Museum

In Haarlem is ook het oudste museum van Nederland te vinden, het Teylersmuseum, met een bijzondere collectie fossielen en tekeningen van meesters als Michelangelo en Rembrandt.

Jopen Bier

Haarlem is de thuisbasis van de lokale brouwerij Jopen Bier. In een voormalige kerk wordt op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Er zijn tientallen soorten bier te koop, en we proeven ervan aan het einde van de rondwandeling.

EXCURSIE  Haarlem & Hals of Teylers

Een bezoek aan het Frans Hals museum met de portretten van schutters, regentessen en notabelen uit de Gouden Eeuw is een must.

Alternatief voor het Frans Hals is het Teylersmuseum.  In het Teylers museum ziet u hoe men eeuwen geleden de collectie van wetenschappelijk voorwerpen als oa. sextant en electriseer machine etaleerde. In de Gouden Eeuw dronk men veel bier en dat is waar we de excursie mee afsluiten: een biertje in de Jopen kerk

  • Kosten € 55 pp, met museum jaarkaart € 37 pp
  • Groepsgrootte 4-10 personen. Privegids 2 personen kan ook prijs op aanvraag
  • Duur van de excursie 3 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whisper systeem,  entree Frans Hals Museum, of entree Teylers museum, stadswandeling, biertje in de Jopen kerk

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Excursie Prijzen

  • Excursie Haarlem & Hals of  Teylers : €55 pp
  • Haarlem & Hals of  Teylers met museum jaarkaart  €37 pp

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

Gebruik het contactformulier