Leiden stadswandeling met gids Jan

Leiden is een boeiende aangelegenheid. 

Overal grachten en water en kades. De oudes Rijn loopt door Leiden en stroomt bij Katwijk in zee. Met een boot over water is het ook goed te bereiken. Wolstad van huis uit. Leiden wordt ook wel Sleutelstad genoemd, want Petrus was haar patroonheilige. Geboorte stad van Rembrandt. Zijn geboorteplek wordt er gemarkeerd. Het geboortehuis zelf is er niet meer. Hoog boven de stad uit torent windmolen de Valk van waaruit tot in de verrre omtrek alle molens onderhouden worden. Ook het molen bouwen en de molen zelf, die nog in gebruik is, zijn er te bekijken.

Pilgrimsfathers John Adams

In Leiden in de Hooglandse Kerk worden de Pilgrimsfathers herdacht samen met hun leider John Adams. Via Engeland kwamen ze naar Leiden om uiteindelijk toch voor Amerika te kiezen. 8 Amerikaanse presidenten hebben wortels die tot deze Pilgrimsfathers te herleiden zijn. De Pilgrimsfathers vertrokken met het schip de Speedwell naar Hastings om uiteindelijk met de Mayflower naar Amerika te zeilen.

De oudste Universiteit van Nederland vind je in Leiden

Elke prestigieuze universiteit in Europa in die tijd had een hortus en dan praten we over de 16e eeuw. Carolus Clusius een bekend botanicus en kenner van tulpen met als thuishaven Leiden was werkzaam voor Maximiliaan van Oostenrijk. Toen Maximiliaan van Oostenrijk stierf benoemde zijn opvolger Katholieke werknemers. Clusius was protestant en kon terecht   in de op te richten Hortus Botanicus in Leiden.Hij nam zijn beroemde tulpencollectie mee uit Wenen die daar gekomen was door de Sultan van Istanboel. Daardoor groeide ooit de eerste tulp in Nederland onder Carolus Clusius in de Hortus.

RMO (Rijksmuseum voor Oudheden) ook deel van dezelfde Universiteit

Een oudheidkundige collectie met het hoofd accent op Egypte van wereldfaam www.rmo.nl

Tourist Guide Holland goed thuis in “de oudheid”  kan een boeiende programma voor u verzorgen.

Tourist Guid Holland kan in Leiden een stadswandeling verzorgen, eventueel in combinatie met molen- of museumbezoek.

Wilt u meer weten of een Stadswandeling in Leiden maken? Neem dan contact op met Tourist Guide Holland.

Vragen / boeken

Wilt u informatie? Een gids of tour boeken? Neem “contact” met ons op.

Menu