Marken rondleiding met gids Jan

Waar ligt het eiland Marken? 

Marken, een protestants vissersplaatsje, is gelegen op een eiland aan de Zuiderzee nu het IJsselmeer. De huizen zijn op palen gebouwd tegen het wassende water waar men eeuwenlang tegen heeft moeten strijden. Marken heeft een heel eigen klederdracht. Zeker op Koningsdag loopt heel Marken in hun mooiste feestdracht. Dat is de moeite van het bekijken meer dan waard.

Marken en Volendam zijn met een bootverbinding met elkaar verbonden. Er is dus de mogelijkheid met de bus naar Marken te rijden, daar de gasten af te zetten. De gasten varen met  de boot naar Volendam. De bus rijdt leeg over de dijk terug naar Volendam en ontmoet daar de gasten weer..

Huisjes in de kenmerkende groene kleur zie je er in overvloed. Lieflijk en pittoresk Holland op zijn best. Het visserplaatsje ligt rondom het haventje van ouds her het centrale punt op het eiland.

Sinds de vijftiger jaren ligt Marken niet meer als een vrij eiland in het IJsselmeer maar is het met een dijk met het vasteland verbonden

Tourist Guide Holland kan u een wandelbezoek aan Marken aanbieden. Dit wordt vaak in combinatie met een boottocht georganiseerd.

En en ander is goed te combineren met een halve dag in Volendam met lunch en vrije tijd in Volendam.

Wilt u meer weten of wilt u een stadswandeling in Marken maken? Neem dan contact op met Tourist Guide Holland.

Vragen / boeken

Heeft u vragen? Een gids of tour boeken? neem contact op en we melden ons

Menu