Rotterdam stadswandeling met gids Jan

Ook in Rotterdam hebben we een uitgebreid aanbod aan wandelingen en doe dingen voor u beschikbaar. Welke Rotterdammer kan dit lied nou niet meezingen?

De video Rotterdam geeft u een indruk van de mogelijkheden

De tours kunnen te voet of per fiets worden uitgevoerd. Maar ook per waterbus of met watertaxies of met het Spido het kan allemaal en wij organiseren dat graag. Wij bezorgen u graag een boeiende dag met belevenissen ook voor kinderen zeer spectaculair.

Stadswandeling “Het bombardement”

Als stadswandeling bieden we uiteraard Wereld Oorlog II en het bombardement op Rotterdam aan. Het beeld van Zadkine de verwoeste stad staat er symbool voor, we volgen de brandgrens en horen de daarbijbehorende verhalen over de verwoestingen in die meidagen.

Stadswandeling “Manhattan aan de Maas”

Stadswandeling de wederopbouw met termen als Manhattan aan de Maas gaat natuurlijk over de bouw van zeer veel Moderne Architectuur.  Met een bezoek aan iconen als de Kubushuizen, De Markthal en andere spraakmakende architectuur. We kunnen ook de stad van boven gaan bekijken vanaf de Euromast.

Stadswandeling “Rotterdam en het water”

Stadswandeling Rotterdam en het water. De ligging aan de Maas. U hoort over de bruggen en de relatie van de Rotterdammers met het water. Ze leven er van met hun wereld haven maar vrezen de krachten van de natuur ook.

We kunnen op verschillende manieren een haventour maken tot aan de Maasvlakte aan toe. U zegt het maar wij regelen het.

Rotterdam is nog steeds de grootste haven van Europa

Rotterdam is de grootste haven van Europe en 8e in de wereld. Chinese havens zijn groter zoals Shanghai and Singapore. Dat het een grote haven is is overal te zien. Allen al de schaal van alle bouwwerken is enorm.  Gebombardeerde binnenstad in de Tweede Wereldoorlog leidde tot een wederopbouw in trendy architectuur. Een keur aan architecten waaronder Rem Koolhaas, Renzo Piano, Breuer, West8 etc geven een visite kaartje af.  Voor moderne architectuur en Nederlandse ingenieurs vaardigheden moet u beslist afreizen naar Rotterdam. Tijdens onze wandeling door de stad Rotterdam dat kan ook per fiets of met uw eigen bus ziet u en hoort u er veel meer over van uw Gids Jan.

Er zijn heel wat staaltjes van moderne architectuur te zien in Rotterdam.

Zelfs de Erasmus brug is door een architect ontworpen, Ben van Berkel. Bijzonder zijn de Kubushuizen van Piet Blom in 1980. Maar er is veel meer architectuur van na de Oorlog te zien.  De nieuwe Markt hal, de sixtijne kapel wordt die genoemd van het architecten bureau van Winny Maas.

Unesco noemt zelfs de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

De Van Nelle fabriek is nieuw op de Unesco list. Het Sonneveldhuis kan ook bekeken worden van dezelfde architecten. Ingericht in authentieke staat inclusief Gispen meubilair. Het Sonneveldhuis is gebouwd voor de CEO van de Van Nelle fabriek de heer Sonneveld. En is ook van de hand van de architecten Brinkman and Van der Vlugt. De afstanden in  in Rotterdam zijn aanzienlijk dus transport met de fiets, bus of tram is aan te raden. Wandelen kan natuurlijk ook wij hebben een route voor u waarbij u ogen te kort komt

Er is een havenrondvaart te maken?

www.spido.nl biedt dit aan, een alternatief voor groepen tot 12 personen is de flashy water taxie.

Voorbeeld programma van een dagje Rotterdam met Tourist Guide Holland

8.30 hrs. vertrek naar Rotterdam Centraal Station

9.00 hrs  stadswandeling moderne architectuur  of Wereld oorlog II

11.00 hrs. Spido haven tour

12.30 hrs. Lunch bij Hotel Now

13.30 hrs. Fast water taxie naar de Markt Hal en de Kubus huizen

14.00 hrs. Wandel tour langs de Maas en open Havenmuseum

15.00 hrs. Zadkine

15.30 hrs Witte de Witstraat Cafee visit of Sonneveldhuis

17.00 hrs. Einde van de tour

Vragen / Boeken

heeft u vragen wilt u een gids of een tour boeken, neem via “contact” contact met ons op

Menu