Stadswandeling Rotterdam met gids Jan

In ‘Manhattan aan de Maas’ vindt u bijzondere architectuur. Rotterdam greep de wederopbouw na WO II aan om stadsvernieuwingen door te voeren. Een van de bijzondere bouwerken is de Van Nelle fabriek. Die staat dan ook op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De grootste haven van Europa garandeert levendigheid in de stad. De musea tonen interessante kunst collecties.

Tijdens de excursie vertelt uw gids over de geschiedenis van deze turbulente stad.

Wij werken met een whisper set, voor de gids een microfoon en per deelnemer een oortje. Zo zijn 1,5 meter afstand en verstaanbaarheid gegarandeerd.

Wie kent niet het Rotterdamse  lied:  Hand en hand, kameraden

Hand in hand, kameraden

Hand in hand voor Feyenoord één

Geen woorden maar daden

Leve Feyenoord één

Hand in hand, kameraden

Hand in hand voor Feyenoord één

Geen woorden maar daden

Leve Feyenoord één

EXCURSIE Rotterdam en het water  

Rotterdam is de grootste haven van Europa en de 8e haven van de wereld. De haven staat in open verbinding met de Noordzee en is gelegen aan de Nieuwe Maas. We gaan in deze excursie gebruik maken van alle voorzieningen die met water te maken hebben. We lopen zelfs onder water in Rotterdam! We bekijken de oudste haven, racen met de watertaxi naar de SS Rotterdam en varen vervolgens weer terug naar de stad. Uw gids Jan overspoelt u met water-wetenswaardigheden.

  • Kosten € 55 pp inclusief watertaxiticket
  • Groepsgrootte  4 tot 10  personen
  • Duur van de excursie 2 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whispersysteem, gebruik watertaxi 1x,

EXCURSIE Manhattan aan de Maas moderne architectuur

Rotterdam is dé plek om moderne architectuur te bekijken.  We horen het verhaal van de wederopbouw. De stad werd verwoest tijdens het bombardement van 10 mei 1940. Ze is in de afgelopen 60 jaar modern en gedurfd weer opgebouwd. Met als bijzonderheden de Lijnbaan, de Kubuswoningen, het nieuwe Centraal Station, de Markthal en Gebouw de Rotterdam. Architecten als Blom, Koolhaas en Van der Vlugt kregen de opdrachten. Ook interessant is het Sonneveld Huis. Dat is het woonhuis van de directeur van de Van Nelle fabriek (UNESCO Wereld Erfgoed).  Ontworpen door dezelfde architect en nog in de originele staat van Het Nieuwe Bouwen. Compleet voorzien van  Gispen meubilair.

We beginnen de excursie op het Nieuwe Centraal Station in Rotterdam. Daar vlak bij zien we het Groot Handelsgebouw en lopen naar de binnenstad. Vele belangrijke bouwwerken van spraakmakende architecten bekijken we. Overdag kunnen we zelfs een bezoek aan het Sonneveld Huis brengen. Met eigen ogen zien we welke woonomgeving het nieuwe bouwen opleverde.  Ter hoogte van de Kubus woningen en de Markthal steken we per watertaxi de Maas over naar de Kop van Zuid. We kunnen ook een langduriger excursie per watertaxi maken over de Maas, dat kan ook in de avond in het donker plaatsvinden zoals het filmpje laat zien.

  • Kosten €  55 pp inclusief watertaxitickets
  • Groepsgrootte 4 tot 10  personen
  • Duur van de excursie 2 uur
  • Inbegrepen gecertificeerde gids, gebruik van het whispersysteem, gebruik watertaxi

Excursie WOII Rotterdam met museumbezoek

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

Gebruik het contactformulier