Volendam stadswandeling met gids Jan

Volendam “het” toeristische visserplaatsje van Holland. 

Van huis uit is Volendam een katholiek dorp. Gelegen onder de rook van Amsterdam. Volendam is het stadje van de Palingsound, de Nederlandse pop bij uitstek. Vroeger de Cats en BZN, nu zijn dat Nick en Simon en Jan Smit. Op de dijk van Volendam is elk denkbaar Hollands souvenir te koop en je kunt je er in traditioneel Volendamskostuum laten fotograferen.

Echte Volendammers

De bewoners van Volendam zien zichzelf als Volendammers een hechte gemeenschap waar bijna iedereen familie van familie is. De namen Smit, Simons en Keizer komen er zeer veel voor. Iedereen die niet van Volendam afkomstig is worden jassen genoemd. De vroegere vissers in Volendam kostuum droegen geen jassen vandaar de term “jassen” voor burgers van elders. In Volendam spreekt men onderling een Volendams dialect.

Vis eten op den Diek 

Vis eten op de dijk kun je goed doen in Volendam. Het is leuk wandelen langs de zeer propere huisjes van Volendam, waar de gordijnen strak in de plooi hangen. Volendam beschikt over een rijk verenigings leven. Het heeft zelfs een eigen voetbal club met professionele voetballers. Daar drong er in het verleden nog wel eens een door tot het Nederlands elftal. Volendam is een stadje van ongeveer 40.000 inwoners waarvan een groot deel als visser werkzaam is en een ander deel in de bouw actief is.

Tourist Guide Holland biedt u in Volendam een stadswandeling aan, dan krijgt u goed zicht op de intieme gemeenschap die Volendam eigenlijk is.

Wilt u meer weten of een Stadswandeling in Volendam maken? Neem dan gerust contact op met Tourist Guide Holland

haven volendam
toeristisch volendam
volendam binnenstad1
Volendam dijk aan het ijsselmeer
volendam1.jpg

Vragen / boeken

Heeft u vragen? Wilt u een gids of tour boeken? Neem “contact” met ons op

Menu