RUIKEN

Excursies waarbij het accent op RUIKEN ligt

In de videofilm “Ruiken” ziet u hoe het zintuig ruiken ingezet wordt door gids Jan.

Een miljoen bloemen

Zoveel geuren door elkaar opsnuiven? Dat kan als u met Tourist Guide Holland naar de Bloemenveiling in Naaldwijk gaat. Maar niet alleen daar, ook bij de bollenvelden, het Rosarium of de maalwerken van specerijen op de Zaanse Schans wordt u door geuren overweldigd.

Specerijen

Exotische specerijen werden in de Gouden Eeuw in Europa geïntroduceerd. De specifieke geuren van peper, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel zijn nu niet meer weg te denken. Op de Zaanse Schans of de Haagse Mart kunt u dat allemaal beleven. Ingepast in een stadswandeling in Rotterdam brengen we een bezoek aan de Markthal.

Bij de rubriek proeven hebben we een koloniale wandeling met een Indische rijsttafel als afsluiting opgenomen. Daar komen alle exotische geuren vol aan bod.

EXCURSIE Rosarium Den Haag

Niets is zo sterk met herinnering verbonden als de geur van iets van vroeger. Dat kan een heerlijk parfum zijn of de geur van pas gemaaid gras. Maar ook in het heden genieten we van prettige geuren, en waar komt onze neus meer aan zijn trekken dan bij het Rosarium met 40.000 rozen! Dit Rosarium is in juli te bezoeken, we fietsen of trammen aansluitend naar de zee voor een frisse neus.

  • Kosten €40 pp met eigen fiets €30
  • Groepsgrootte  2-10 personen
  • Duur van de excursie 3 uur
  • Inbegrepen: gecertificeerde gids, gebruik van het whispersysteem, tramkaart of fietshuur

Wilt u meer weten over deze excursie? Neem contact op met Tourist Guide Holland.

Excursie Prijzen

  • Excursie Rosarium Den Haag: €35 pp

Excursie Aanvragen

  • Contactgegevens

  • Excursie

Meer weten?

Gebruik het contactformulier.