HOREN

Een rondleiding met het accent op het zintuig HOREN.

Op straat horen we draaiorgels, een fietsbel, schreeuwende marktkooplui of hakkende steenhouwers. Een kerkorgel beluisteren, geluiden die deel zijn van het leven van alledag.

In de video “Horen” krijgt u door gids Jan uitgelegd wat het zintuig horen voor betekenis heeft in zijn rondleidingen.

Een orgel concert

Tourist Guide Holland kan voor u een orgelconcert oganiseren, bijvoorbeeld op het Muller orgel in de Bavo in Haarlem. Het Bavo Muller orgel is het beroemdste orgel in Nederland en misschien wel van de wereld. G.F. Händel speelde in 1740 en 1750 op het Muller orgel. Diezelfde Handel had er zelfs een omleiding in zijn trip door Europa voor over om erop te kunnen spelen. En in 1766 bespeelde de 10 jarige Mozart het orgel.

Een carillon, Amsterdam heeft er 6

Een carillon kan in bijna elke Nederlandse stad gevonden worden. In de hele wereld zijn er 600 waarvan ruim 100 in Nederland. Amsterdam heeft er maar liefst 6. Het beroemdste en beste is dat van de Grote Kerk in Delft, de Stradivarius onder de carillons. De klokken van de Westerkerk in Amsterdam zijn ook zeer bekend. Anne Frank schreef al over de klokken van de Westertoren in haar dagboek.

Specifieke geluid van steenhouwen

Specifieke geluiden horen bij vrijwel elk beroep. Denk daarbij aan het hakgeluid van een steenhouwer of het mechanisch zagen van hout door een windmolen. Zoals een klokkenmaker precies kan horen of een klok op de juiste manier tikt.

Tourist Guide Holland biedt rondleidingen aan met het thema HOREN.

Voor leveringsvoorwaarden en kosten klik op de Kosten Button

Vragen?

Heeft u vragen mail via “contact” en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Menu