PROEVEN

Met het 6e zintuig door Nederland PROEVEN

“Wat eten jullie Hollanders eigenlijk?“ dat wordt vaak door toeristen gevraagd.

Antwoord: Eigenlijk alles, gerechten uit de hele wereld.

De Hollandse keuken bestaat uit groente, vlees en aardappelen. Sinds de Gouden Eeuw gekruid met Nootmuskaat, Laurierblad, Peper of Kruidnagel. Typisch Hollands is ook een hopje, jenever, bier, vleeskroketten, bitterballen, pannenkoeken, speculaas en natuurlijk Hollandse Kaas.

Koning Stadhouder Willem III

Koning Stadhouder Willem III en vrouw Mary hebben de jenever in Engeland geintroduceerd.  Daar werd het als Gin bekend – salonfähig als Gin & Tonic.

Rauwe Haring

Sommige buitenlanders gruwen ervan.  Rauwe haring eten is waarschijnlijk iets wat je moet leren, maar in ieder geval typisch Nederlands.

Espresso

Onze koffie drinken we wat sterker als in andere landen gebruikelijk is, vooral als het Italiaanse Espresso is, dan drinken we het op de Italiaanse manier.

Hollandse Kaas

Hollandse kaas – kaasproeven moet je eigenlijk in elk Holland bezoek aanbieden – het liefst natuurlijk gelijk verse boerenkaas van de boerderij. Proeverijen geven de tour iets licht voetigs en worden vooral van buitenlandse gasten zeer gewaardeerd.

Een Proeverij

In onze rondgang zijn natuurlijk proeverijen op te nemen daardoor wordt de stadswandeling een belevenis.

Wat denkt u bijvoorbeeld van pannenkoeken, of Poffertjes voor de middag pauze of een Indonesisch Restaurant? Een chocolade proeverij of een jenever proeverij of een bezoek aan een kaasboerderij? Dat zijn maar een paar voorbeelden, die wij in uw dagprogramma kunnen opnemen.

Tourist Guide Holland biedt tours aan met het Thema Proeven

Voor onze leveringsvoorwaarden en gids kosten klik op Kosten Button.

Meer over het Thema Proeven? maak een afspraak met Tourist Guide Holland.

Heeft u vragen, mail via Contact en Vragen. Dan nemen we zo snel als mogelijk contact met u op.

Vragen / boeken

Heeft u vragen? Wilt u een tour of gids boeken? Neem contact met ons op

Menu