ZIEN

Een rondleiding waar het accent ligt op het zintuig: ZIEN

Waar moet je kijken en waar moet je niet kijken. Met Jan’s getrainde ogen ziet u veel meer dan dat u het zelf kunt ontdekken.

Rondleidingen architectuur

We gaan ons met het zien bezighouden. Een belangrijke plek waar we kijken, is natuurlijk naar architectuur kijken. Architecten doen niet anders. Den Haag  maar ook Rotterdam en Amsterdam staan vol met bijzondere architectuur. Architetuur die de moeite van het bekijken waard zijn. In de rondleidingen neemt gids Jan u mee.

In de video “Zien” krijgt u de betekenis van het zien uitgelegd in Jan’s rondleidingen

Rondleiding met Rembrandt

Rembrandt  is in de verschillende musea het Mauritshuis en het Rijksmuseam te bekijken. Dat  is natuurlijk geen straf om te doen. We vertellen er graag over. Het kijken met Jan’s getrainde ogen brengen we hier volledig in praktijk.

Aan zee

Aan zee kunnen we naar vliegers kijken of naar mensen. Een reuzenrad dat ronddraait,  mensen die langskomen of bekeken worden. Aan zee op de boulevard  daar is  altijd veel te doen.

Rondleiding met Van Gogh

In zijn eigen tijd werd Van Gogh niet begrepen. Men vond hem op de academie zelfs niet goed genoeg. Over van Gogh vertellen we graag. Hij doet bijzondere dingen speelt met kleuren en contrasten. Gids Jan laat het u graag allemaal zien tijdens een van onze rondwandelingen in het Van Gogh museum of het Kroller Muller waar Van Gogh’s hangen.

Rondleiding met Mondriaan

Die blokjes dat kan een kind ook, hoor je dan mensen zeggen. Ik zou zeggen doe het eens, ik denk dat er uit de hand nog niet eens een rechte lijn uitkomt. Laat staan het complexe spel van lijnen en vlakken van Mondriaan. Want dat is het complex. Laat Gids Jan u voorgaan in een rondleiding en een poging de werking uit te leggen, zodat u zelf ook moderne kunst kunt ondergaan en begrijpen.

In een kunstwerk staan

Letterlijk in een kunstwerk staan dat kan in het kunstwerk van Jean Dubuffet en dan wordt het kijken wel heel bijzonder. Het Kroller Muller heeft daar de faciliteiten voor met de Jardin  d’Email van Jean Dubuffet. In het museum is ook nog heel veel meer moois te zien en gids Jan kan u daar met plezier rondleiden.

Rondleiding in de diamantproductie

Een hele dag duurt het voordat je de ruwe steen omgevormd hebt tot de schitterende steen die wij zo graag hebben. Een diamant slijp je met diamant en je moet  alsmaar kijken met een loupe of je op de juiste weg bent een ware ambachtelijke vaardigheid.

En nog veel meer

Tourist Guide Holland biedt gegidste rondleidingen aan met het thema ZIEN
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Tourist Guide Holland.

Vragen?

Heeft u vragen mail via “contact” en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Menu